Åh min STJÄRNA! ♥

Träningen idag gick helt övergrymt. Han skötte sig exemplariskt och var helt galet het, älskar att få lite utmaningar så det var bara bra! xd Han var kontrollerbar i alla fall, skönt.
-
Värmde upp med lite "travkontroll", korta-länga och lite så. Sedan samma sak fast i galoppen. Tror att det var enkelt för Matías att se vad Silver hade för temperament, jag kände att det syntes ganska väl då eftersom han älskar att springa fort och öka, haha :)
Hoppade lite linjer och kombinationer i form av oxrar, räcken och kryss. Allt handlade om kontroll och att jag ska VÄNTA in hindret, inte skynda mig fram till det. Även att jag skulle ha händerna så nära hans hals som möjligt (liggande) för ju högre jag har mina händer - desto mer springer Silver på framåt. Gick super! Vi fick massor av beröm och han undrade varför i hela världen jag inte tävlade, haha. Fick hans visitkort för han ville att jag skulle komma hem till honom och träna på hans gård, han var verkligen jättenöjd med oss och VISSTE att vi skulle komma långt. Han ville fortsätta utveckla oss. Vi var nöjda med honom också kan jag säga. Lätt att han ska bli min tränare, LÄTT. Han satte fingret på våra svaga punkter och började jobba bort det, i slutet var Silver en helt annan häst i hoppningen. På ett bra sätt förstås!
-
Dessutom skönt med egentid. Bara jag, Silver och tränare - inget annat som kommer i vägen och stör.. Det här kommer bli bra!
(Mamma filmade också, men det fungerar inte att ladda upp på YT, ovanligt...)

Silver hade självklart rullat sig och blivit jätte smutsig av kisset innan...

Motivationen är välkommen tillbaka!

Min motivation har kommit tillbaka nu. VILL ut till stallet, VILL träna Silver, VILL komma framåt. Vilket jag inte "ville" för 2 veckor sedan. Eller jo, jag vet att jag vill men jag har inte orkat ta mig tiden att kämpa mot det. Vet inte varför men motivationen försvinner och kommer tillbaka titt som tätt. Nu är den här igen och jag hoppas att den stannar ett tag. Alltid såhär på sena hösten/vintern.
-
Just nu är jag så sjukt sugen på att tävla, träna och köpa en till häst, alltså HÄST inte ponny. Man bara ookkeeeejj, förra vecka ville jag lägga mig ner och dö i stället för att fixa stallet typ. Som sagt, det går upp och ner. Men nu känns allt bättre då jag har tillgång till en paddock precis när JAG vill och inte bara på helgerna då jag har tid över. Får rida där hur mycket jag vill, hur ofta jag vill och JAG är den enda som rider i den. Känns som värsta friheten att ha tillgång till paddock, allt blir sååå mycket lättare! Och jag och Silver kommer kunna utvecklas mer.
-
Kommer dröja ett tag innan jag ska behöva rida i hagen. Blä, hatar det!
Nu ska jag sova. Skola i några timmar i morgon sen hoppträning, tagga!

Hoppihoppi

Tar det lite lugnt i soffan innan jag går ut och fixar i stallet. Silver ska ridas igenom ordentligt i paddocken inför i morgon. Massa skänkelvikningar, ställande, öppna/sluta och övergångar. Mitt mål idag är att han ska vara såpass mjuk och "medgörlig" i formen att jag knappt behöver ge honom stöd. Det ska nog gå bra :)

I morgon ska jag gå tidigare från samhällslektionen för att hinna med träningen eftersom den börjar 14.00. Måste gå härifrån 13.20 med Silver för det tar 20 minuter att skritta dit, sedan vill jag ha lång tid att värma upp på, utan stress för då blir allt bara kaos. Silvers hoppnerver + stress är ingen bra kombination ;D
Är lite taggad inför i morgon faktiskt, första riktiga träningen inför en ny tränare. Ska bli kul!
-
Här är en gammal hoppfilm från i somras. Ca 3,5 månader sedan.

Ridpasset idag

Red Silver för första gången i den "nya" paddocken. För oss är den ny eftersom vi aldrig ridit där innan, vilket vi komer börja göra nu så att vi slipper skritta i 20 minuter innan vi är framme. Nu tar det 20 sekunder eftersom den ligger 20 meter från mitt stall, och den används inte längre så nu har vi tagit över den, haha.
-
Kollade bara gasen, bromsen och ratten, inget mer komplicerat än så. Han var inte direkt överpigg som jag trodde, men det kommer säkert. Galopperade faktiskt också, inte bara skritt och trav utan han kändes precis som vanligt så tog lite galopp också. Red i kanske 30-40 minuter så det var lagom efter en helgs vila!

All day talkin' that talking' that mess

Äckligt grymma Cher Lloyd som vanligt. Vill till London nu, inte vänta tills sommaren!

Morgonridning

Idag börjar jag 11.30, så jag ska snart ut och skritta/trava Silver på banan i ca 30 minuter innan jag åker. Han fick en vilodag igår med, han är helt 100 efter vaccinationen men är hellre på säkra sidan! Tror nog att han kommer vara lite upp och ner och överallt idag ;D
Vet inte ens om jag kan ta mig till skolan för vägen är ju avstängd pga typ en halvmeter vatten. Tråkigt :( Noooot.
Tror han kommer vara lite stissig som han var den här dagen!

Stjärnstafetten

Kollade på Stjärnstafetten från SHS på svtplay nyss, där bland annat Velvet och Caroline Af Ugglas var med. Caroline var ju jättegrym! Snacka om orädd, hästen hoppade av jättetidigt på flera hinder och hon bara gasade, haha. Det är jättekul att se faktiskt :)
Kolla in det HÄR, tredje klippet i listan.

Stoooorm!

Det är storm här verkligen! Varning 3 skulle det tydligen vara idag, ingen aning om vad det innebär men det låter farligt, haha. Släppte inte ut hästarna förräns nu, och borta i "paddockhagen" som är rätt liten. Den hagen Idomin gärna går ut från.. La lite kvistar som vi huggt ner, framför tråden så att han inte skulle gå igenom, men då kom självklart Freja och drog bort dem. Teamwork har de verkligen! Får väl se om han är kvar när de ska gå in sen ;D
-
Tur i oturen att det är storm just denna helgen, eftersom hästarna vaccinerat så vilar de ju. Tänkte skritta Silver idag men det vågar jag faktiskt inte göra pga blåsten, samtidigt är det nog bra för honom att vila upp sig helt och hållet.
Silver andra natten hos oss!

Oh maj gådd

Tycker att det inte finns några finare än Pioneer Crocodile stövlarna, de är mina absoluta favoriter. Men dessa, dessa kommer vääääldigt kort efter. DeNiro Micro Crystal heter de. Hello kärlek!

"Rubrik"

Börjar bli sjuk nu också. Värst vad jag klagar nu för tiden, haha. Min hals är helt svullen, jag är hes, min näsa rinner - typ utan att jag känner det, tills det droppar snor på datan, höhö - och det kittlar i halsen. Känns som en jättekonstig sjukdom, haha. Börjar låta täppt när jag pratar (sjunger...) nu också. Tro det eller ej, men jag tycker det är mysigt att vara förkyld, är rätt konstig egentligen.
Tror inte att det blir bättre av att jag sjunger så taket lyfter till Sticks + Stones, men ändå, såååå grymma låtar att jag dör typ. #TrueBrat - Cher Lloyd <3


Marint är alltid lika fint

Hur fint hade inte detta varit egentligen? Plus ett blått eller guldigt pannband. Åhh!
Schabrak från Eskadron och lindor från Schockemöhle Sports.
-
Förra året köpte jag de benlindorna på GBGHS, ångrar att jag inte köpte ett schabrak som matchade perfekt till. Kanske blir detta året i stället? Eller så hittar jag något annat fint. Också. Haha.

Prinsen ska till tandis

Silver ska upp till tandläkaren i Vårgårda inom kort. Behöver slipa tänderna och eftersom han är så rädd om munnen behöver han sövas. Det är dock ingen stress eftersom han inte har ont av det (än) och äter som vanligt osv. Men snart ska det fixas och det behövs. Veterinären tyckte att han hade bra med hull och muskler - vilket gjorde mig lättad. Bara muskler i ryggen kvar, annars så! :)
-
Så nu har han stått sen igår, då han blev sövd (och fick vaccin). Tycker att han skulle behöva vila upp sig. I morgon kanske vi skrittar lite, 15-25 minuter max, på måndag blir det lite "hårdare", kanske trav. På måndag kör vi på som vanligt. Om han är frisk och kry, förstås! Han är sig själv just nu i alla fall, inte trött/svullen/varm eller dylikt. Så han blev inte sjuk från sprutan i alla fall, så det känns skönt. Vi är alltså med på hoppträningen på onsdag. Var lite orolig att vi inte kunde det om han skulle blivit lite hängig efter sprutan, men tror det ska gå bra :)
Förlåt att jag inte uppdaterat idag, men det kommer ikväll tänkte jag.
Min ögonsten <3

Silvers schema

Såhär blir Silvers schema resten av denna veckan + den kommande. Kan bli lite ändringar dock.
-
Fredag: Vaccination + koll av tänder = vila.
Lördag: Vila.
Söndag: Skrittas ut en kort sväng ca 30 min (beroende på hur han är från vaccinationen).
Måndag: Skritt, trav i paddocken. Ev. galopp om han känns fräsch.
Tisdag: Skritt, trav, galopp och lite bommar.
Onsdag: Hoppträning för Mattias!
Torsdag: Uteritt.
Fredag: Longering/vila/kanske lite markarbete.
-
Längre än så har jag inte tänkt faktiskt.. Men det hemliga & roliga som skulle hända var då hoppträningen. Ska bli superintressant, hört mycket positivt från hans elever! :) Han är från Argentina och pratar bara engelska, kommer dock inte ihåg hans efternamn. Men det ska bli skoj! Någon som tränat för Mattias eller känner till honom?

Gammal bild.

Paket

Idag fick jag mina skal, jag har väntat i över en månad.. Det blev något fel och de "tappade bort alla leveranser" tydligen så man fick beställa om. När de väl kom, alltså idag, så passade inte det finaste skalet.. De måste skickat fel eftersom jag har i9000 och det skalet var till någon helt annan modell.
Menmen, två skal är ju bättre än inget i alla fall.
Det längst åt vänster var inte den modellen jag beställde.. :(

Fredag!

Jätteskön dag. Började med att göra lite engelskagrammatik och fika adventsfika. Sen historia och gjorde vi ingenting, bara lyssnade. Efter det slutad jag, det vill säga 10.50, super att sluta tidigt på fredagar.

Sitter just nu och bara drar ut på tiden. Veterinären skulle komma runt 13-13.30 och ta spruta på alla hästarna. Silvers tänder ska kollas och om det behövs ska de raspas. Därför får allihop vila idag, de kan ju bli hängiga och få feber av spruta. Får se om Silver eventuellt får vila lördag också, vet inte riktigt hur han reagerar efter vaccination. Men om jag rider på lördag ska han skrittas och inte svettas, även söndag.
Snyggsilver, haha.

Om man har 0 inspiration och vill ha roligt...

.. så ska man ta med sig ponnyn, leta upp en äng med HÖGT gräs och racea på!

Jag tänkte ha något slags markarbetspass med Silver, men jag var såå otaggad på sånt. Behöver ju liksom inte träna hela tiden, kan ju rida för att det är roligt också, haha. Så vi gick ner till en rättså liten äng med gräs/växter som var lika högt som Silver (det vill säga runt 147-148 cm) och hade kul! Mycket roligare än att springa över bommar. Och det är bra för honom också, får lyfta riktigt ordentligt på benen och anstränga sig.
Skrittade dit (ca 7-10 minuter) och red där i kanske 10-15 minuter superintensivt. Skrittade någon meter emellan så att han fick hämta sig lite. Annars var det jätteintensivt men kort. Travade mycket men tog även lite galopp och det var roligt tydligen! Sen skrittade vi hem. Han blev jätteblöt av regn och vattnet i gräset men också svettig.
I somras. Omusklad och långhårig Silver..

10 saker ni kanske inte visste..

... Jag älskar att vara udda, kan handla om vad som helst, framförallt kläder/stil. Jag älskar att ha helt crazy kläder och färgbomber på mig. Dock inträffar det inte så himla ofta, får nog ändra på det. Men hur som helst - Avskyr att passa in!
... Jag tror att min värld hade gått under om ketchup inte hade funnits - äter det till ALLLT.
... Utan musik är jag helt deppig och tråkig, musik får alltid upp mitt humör, lyssnar på musik 80 % av min dag och lär mig nya låtar efter att ha lyssnat på en låt max 2 gånger.
... Åt min första lussebulle för i år igår!
... Min första favorithäst var Niklas på Toleryd (där jag red tidigare), har känt honom sen jag var miniminimini och han lämnade jorden för alltid i lördags <3
... Jag älskar att öppna paket. Det har hänt att jag slått in typ en bok för att få slita av pappret bara för att det är så kul. Haha, så typiskt mig.
... Det värsta jag vet är när folk härmas och inte har en egen stil. Finns inget värre, det gör verkligen inte det. J-vla swagger jaggers alltså.
... Jag äter choklad i stort sätt varje dag, hehehe..
... Mitt favoritprogram är Adam Live - har själv inte fattat varför?!?!
... Jag gör mina egna smycken (halsband, armband etc.)
Silver i somras!

Liten Idomin och liten Freja

Hittade massa gamla bilder på Idomin och Freja sen 2008-2009. Känns som om de förändras massor sen dess, Idomin i alla fall. Freja ser ju ut som värsta lilla b-ponnyn, haha :)
Och en avslutande bild på mig och Fantomen från ett ridläger 2008, älskade den ponnyn, grym var han. Han var till salu också, men just då sökte ju inte vi någon ponny och inte heller en dressyrSM-ponny liksom. Men jag fastnade verkligen för honom, fin och go, det var han <3
Förövrigt på ridlägret där Idomin stod innan, var där två år i rad. Första året med Idomin (alltså hans gamla hem) och andra året med Fantis.

Måste komma ur balans för att hitta tillbaka igen

Det händer ingenitng. Jag kan inte koncentrera mig på det jag måste göra, just för att jag är raslös. Låter helt omvänt, men jag har nog kommit på att det är så. Jag har inget kortsiktigt mål att kämpa mot, inget att tänka på när jag behöver tänka.

Jag tror att jag måste komma ur balans för att hitta tillbaka på samma bana igen och fortsätta framåt. Någonting måste hända så jag har något att tänka på och något att kämpa emot för. Jag älskar att kämpa emot, nog det bästa som finns. Visa folk att jag kan och att jag vill, utan deras hjälp och att jag inte bryr mig om vad de säger. Det behöver inte hända någonting bra, det kan vara något dåligt också. Bara jag har någonting att kämpa för, komma igenom någonting och när jag väl är igenom förstå & bevisa att jag klarade det. För just nu har inte något sådant hänt på väldigt länge och det gör mig okoncentrerad på allt. Och jag är en sån där som måste ha massa tankar i huvudet för att fungera, för att komma någonstans.
-
Svårt att förklara, hoppas ni inte tror att är något psyko nu eller nåt, haha.
Skolavslutningen i somras. Saknar det!

Tänk vad livet skulle varit lättare utan betyg.

Usch, hatar att ha så mycket i skolan som jag har just nu. Det påverkar verkligen allt jag gör. Blir stressad vad det än gäller. Just idag longerades Silver och jag var både stressad och arg över att jag har massa saker i skolan. Vilket påverkar han, mig och våran träning tillsammans. Jag blir frustrerad och då blir han stressad och fjantig (med all rätt och förståelse förstås) och börjar "bli rädd" för saker, slutar koncentrera sig t.ex. Man får vara övertydlig för att få honom att koncentrera sig. Och det går mig på nerverna då mitt tålamod (alltid) är på 0 innan jag ens försökt med någonting. Vill att allt ska funka direkt. Fastän jag vet att det är jag som är problemet i grunden.
-
Det är ju inte så att jag bara vill ha E i betyg heller (G), utan helst B-A (MVG/MVG+). Och då krävs det lite mer än att bara göra uppgifterna. Och jag sätter såna krav på mig själv att jag blir riktigt besviken om jag får t.ex D-C (G+/VG). Just nu - tycker jag - att mina betyg inte alls är bra, för jag hinner inte med och då gör jag allt "halvdant" i stället. Ska försöka sänka kraven och tycka att ett VG är ett bra betyg. Vilket jag absolut inte tycker egentligen.
-
Låter som om jag bara klagar nu, men det är såhär det ligger till. Skulle varit enklare om man kunde stänga av två världar helt och hållet. När jag är i skolan existerar inte hästarna/hobbys och när jag är med hästarna existerar inte skolan. Allt hade varit 100 x lättare! Men så är ju inte fallet.
Får väl ta tag i min krönika som jag ska ha skrivit till imorgon.. Och religionsprovet tills i morgon, jag har inte ens öppnat häftet och förstår inte ens första meningen typ. Känns som om det går bra för mig just nu.

Önskelista 2011

Det står inte i någon ordning, vill ha allt lika mycket, haha ^^ Vet dock att Jeffrey Campell Litas inte finns på världskartan just nu, men drömma kan man ju, hehe!
Orange(t?) Schockemöhle schabrak
Bruna benskydd
Orange(a?) boots
Jeffrey Campell Litas
Pengar till GBGHS
Önskar mig inte så mycket eftersom jag ska köpa massa på GBGHS i februari!

Händer-ingenting-period, tills nu!

De senaste dagarna har jag känt mig helt deprimerad. Jag har varit såååå otaggad på att rida och vara i stallet över huvudtaget. Orkar inte med skolan och min helt efterblivna klass, orkar inte göra skolarbete, orkar inte städa, orkar inte laga någon mat - orkar bara lyssna på musik! (Lärt mig Cher Lloyds nya låtar, speciellt Grow Up, fett svår men äråå klart jag lärde mig den, haha!). Har bara varit i min Cher Lloyd-bubbla. Rätt bra där inne ändå alltså <3
-
Hur som helst, jag har varit helt nere och det finns ingenting att längta till, är så otroligt omotiverad om man kan säga så. Inte orkar med någonting, inte ens gjort något! Haft huvudvärk konstant osv, ja ni förstår nog. Igår tänkte jag lite på allt som Cher sagt, och ja, det hjälper mig en himla massa. "If you have a dream theres no one out there that can stop you from achieving it." "If I am trouble - I AM TROUBLE." "This is my life and I won't anyone let me out to be a joke" och massa annat fint. True words, har gått efter det hela veckan nu känner jag. Levt på det.
Men nästa vecka blir det ändringar, har en rolig sak inplanerad om exakt en vecka klockan 14.00. VI är på gång nu. 2012 blir vårat år!

Bilder/film från Idomins träning i söndags

Han var duktig! Var på lite "ska jävlas med dig"-humör och försökte bocka ett par gånger men det gick sådär, haha. Filmade lite också, har hittat mitt fäste till stativet - super! :D

Åhhh....

Ligger hemma i soffan med dunderhuvudvärk och halvt migrän. Så himla otroligt trött på min klass att det finns inte! Varenda dag har man huvudvärk och var och varannan får jag migrän, för att mer än hälften i klassen beter sig som 5 åringar. Alltså vi går på gymnasiet, tror att VISSA har missat det, vi har liksom gått här i 3 månader nu, man börjar ju undra... Ursäkta mig - men de är så jävla omogna att jag skäms över dem. Det är såpass illa att våran rektor är påväg att kasta ut flertal ur skolan, alltså "sparka" dem. Härligt tycker jag visserligen, haha. Får väl se vad framtiden har att erbjuda, tror inte att deras är särskilt ljus dock ;D
Så just nu håller jag på att skriva på min önskelista inför julafton! Några saker till mig, mestadels till hästarna. Lägger upp den här sen :)

Instead of kisses, we get kicks, its a hard knock life

Imorgon släpps Cher Lloyds biljetter till mars-april touren för eeeeeendast brats, kl 8 am. OCH JAG KAN INTE VARA DÄR! Vi åker till London i maj eller juni, och touren är senast i april, HUR TYPISKT?! Skulle på allvar varit livets upplevelse att träffa henna alltså, hade dött. Allvarligt. gaaaaaahhhh

Got my swagger in check!

Morgondagens naglar.. Helt slarviga och så, men vem bryr sig. Swarovskikristaller, färg och ja.. Swag helt enkelt!

God natt. Lägger upp bilder från dagens träningspass med Idomin i morgon i skolan.

H&M for Versace

Snurrat in mig på Cher Lloyd och allt vad hon innebär, så jäkla cool brud att det finns inte. Har planerat en massa inköp i London i sommar, alla affärer hon handlar från finns ju där.. I'm in heaven typ! Blev så sugen på nya kläder så jag klickade hem en t-shirt och ett par leggings från H&M. Leggingsen är från Versace, supersnygga och kunde inte bli bättre! Har en känsla som säger att jag kommer bo i dem..


Bilder från igår

Det blev väl inte så mycket hoppning, mest gas och broms ;D Hoppade en tvåkombination ett par gånger, typ 50 cm, haha, men annars var det bara markarbete med cavaletti. Var faktiskt inte så sugen på att hoppa (vilket Silver var kan jag ju säga!). Får bli en annan dag helt enkelt. Kanske fredag om vädret tillåter!
Hatar sånna här felstegsbilder som hade blivit sååå fina om det inte hade varit fel steg :(
Lät honom sträcka ut i några varv i galopp i slutet. Vågar verkligen inte släppa honom helt, för faaaasen vad han drar på! När jag tar i honom så drar han antingen emot eller blir "överkänslig" och gör luftsprång. Har aldrig i hela mitt liv sett någon snabbare än Silver när han väl vänder sin galopphäst-sida till.. Speciella ponny alltså ^^

If I am trouble, I am trouble.

Dont listen to everything that everyone says, maybe just some of it, but I just do what I wanna do. And if I am trouble, I am trouble.
- Cher Lloyd <3

Uppdaterar er snart...

Kom in från stallet precis och har tränat Idomin. Filmade och fotade lite (själv, hur lyckas jag?!) så jag laddar upp bilder och förhoppningsvis film under dagen.
Ska bara ta på mig varmare strumpor och sen blir det uteritt med Silver!

Hoppning står på schemat

Nu på förmiddagen ska Silver hoppas lite. Han vilade igår och jag antar att han är lagomt överpigg idag. Tycker egentligen inte om när det är vila dagen före hoppning, vill gärna att han ska vara lite "uppvärmda liksom. Konstiga saker jag fått för mig, men jag känner så! Hur som helst kommer han nog uppskatta det. Mamma fotar såklart.
Idomin ska gå circling game och vi ska mest öva på galoppfattningar från skritt och mamma fotar där med!
Tänker på Niklas och dig, Olivia, idag <3

Inspo

Har suttit hela kvällen och bara matat mig själv med inspiration från bästaste Cher Lloyd. Så himla grym är hon, älskar verkligen allt hon gör och hur hon klär sig och hur hon ser ut och ALLT! Otroligt inspirerande, helt sinnes.
-
Gjorde precis färdigt mina naglar som är 'baserade' på henne, såg att hon hade svart nagellack och lite annat fräsigt så jag målade mina naglar mattsvarta och har nu limmat på swarovskikristaller. Exklusivt ska det vara!
Inte bra för naglarna att limma på stenar direkt på utan någon "fejknagel" emellan, men vill man vara fin får man lida pin. Har en känsla av att de aldrig kommer lossna, sitter ju som sten. Men vad gör det?!

De glittrar ju inte alls såhär via webcamen, men det är i alla fall swarovski och de glittrar mycket i verkligheten! (:

Sov gott Niklas

Idag kl 09.00 somnade Niklas in och lever bland alla andra fina änglar där uppe.
1988 - 19/11 2011 - för evigt i våra hjärtan.
-
Jag älskar dig fortfarande, och det vet du. Saknar alla tiden vi hade tillsammans och är glad över att du lärde mig våga så mycket, du lärde mig massor. Ville aldrig rida någon annan än dig! Du är speciell och vi var menade till varandra. Jag saknar dig jättemycket, sov gott min fina vän. <3
Snart ska du få sitta på min vägg också, det lovar jag.
-
(Bilder fotade av Olivia, som Niklas fick den bästa sista tiden hos. Tänker på er, Olivia!)

You gotta take the good with the bad

"You gotta take the good with the bad" - Cher Lloyd ♥
LÄTT helt klart den coolaste och finaste människan på denna jorden, LÄTT..!

Silver igår

Silver igår.. Riktigt 'jobbig' i början, hade en riktigt pain-in-the-ass-dag! Vänstervarvet ska vi inte tala om. Men efter en del nötande och övertalning så gick det bättre. Avbröt i mitten av passet och skrittade ut en sväng, sen tillbaka igen och fortsätta jobba, då gick det bättre. Han var visserligen väldigt lång och "segig", vilket gör att han blir så framtung att jag knappt orkar hålla upp honom. Kände lite på hur han var i en hög-kort form och det kändes faktiskt super, känner att ryggmusklerna är på gång nu. Ska börja rida honom hög och kort oftare, även om han är 'byggd' att vara lång liksom. När han är kortare så har jag bättre kontroll, och speciellt i galoppen då han gärna blir springig och drar på rejält. Men det ska vi jobba med :)
-
I galoppen red vi på en 8 och avbröt i mitten för att byta galopp. Gjorde så ganska många gånger och sen gjorde vi vanliga byten utan att avbryta. Han korsar ganska ofta och har fått lite svårt att byta rent, men det kommer ;D

Tråkig torsdag

(Sämsta rubriken?)
Äntliiigeeeen är torsdagen slut! Silver ska först få sig ett lätt pass i hagen och sen skritta ut en runda med mamma och Ozzie. Idomin får vila, gått tre dagar och han är inte i toppkondition just nu, så tar det lite lugnt i början. Freja får jag se vad jag hittar på med, någonting från marken skulle jag tro.
-
Imorgon... Silver vila, gått i princip hela veckan! På lördag ska han få sig ett dressyrpass, med galoppserpentiner och seriebyten i paddocken tänkte jag. Idomin ska gå lite circling game med galoppfattningar från skritt (på volt då alltså) och mamma ska fota oss, så på lördag blir det bilder från Idomins träning, längesen! Freja - inget bestämt, tar det som det kommer.
Förra vintern när vi gjorde cirkling game med övergångar i form av att jag höjde handen (trav) och sänkte handen (skritt/halt). Och lite inkallning ^^
Visserligen har vi slutat använda carroten... Idomin tycker inte om den. Han blir jättelätt uppstressad och tänker inte alls att det är en förlängd hand, snarare förlängd pistol eller något, haha stackarn. Men den har vi lagt av med i alla fall :)
-
Från i våras (eller om det var förra våren? minns inte, haha..), red löst lite, saknar att rida Idomin. Men ja, längden sätter ju gränser om jag säger så...

Mitten av november - långt till allt, längesen något hände

I morgon blir det ingen rolig dag. 8-16 och knappt några raster alls, alla lektioner pang på varann... Kan lika gärna lägga mig ner och dö direkt känns det som, vill såååååå inte gå i skolan längre. Men thats the way, vill jag ha ett liv i framtiden så.. Appropå liv - snart fredag i alla fall. Inte för att jag längtar dit, längtar inte till någonting längre. Finns verkligen ingenting att se fram emot. Allt är för långt bort.
-
Någon som har något kul att berätta eller nåt? Något roligt som hänt? Någon som har förslag på vad man kan längta till? Inte?
Bjuder på en grym låt som jag kärat ner mig i i alla fall, inte min stil egentligen, men - totalt lost i refrängen...♥

So come on push it on me, if it feels alright..

Brunt, marinblått, vitt

Silver har ju brunt läder så jag tyckte dessa passade fint.
(Har inget redigeringsprogram på MacBooken därav dessa snygga "ihopsättningar", haha)

120 höbalar

Nu är det dags för mig att gå ut och fixa i ordning i stallet, lägga i ordning presseningar (hur det nu stavas?!) för att vi ska bära in lite hö! 120 höbalar står utanför stallet och väntar på att bäras in. Kan behövas, jag rör ju knappt på mig mer än att rida varje dag.
Sedan blir det ett pass på banan med Silver och Idomin får en promenad så han går med mamma brevid.

Stövlar?

Jag skulle köpt ett par stövlar i slutet av sommaren, men det blev aldrig av. Då tänkte jag att jag sparar och köper ett par fina på GBG HS i februari. Satt och tänkte på det nu och kom på att jag har en massa annat kul på min lista som jag vill/ska köpa, och det känns tråkigt att åka dit för att bara köpa ett par stövlar. Vet inte hur jag ska göra, om jag ska köpa på GBG HS eller tidigare/senare.
-
Just nu känns det som om jag inte behöver några eftersom jag bara rider med mina varma vinterskor nu på vintern!
Jag har kärat ner mig i RÖDA Tretorn Advance, vet inte varför eftersom jag inte tycker om Advance alls egentligen. Men det är någonting med de röda som gör att de är så otroligt häftiga!
Vanliga svarta funkar ju alltid. Dessa är från Hööks.
Mountain Horse Supreeme High Rider.
RÖDA Tretorn Advance. Kommer dock inte köpa dessa, men häftiga är dem!
Och SÅKLART, de finaste någonsin. Pioneer Crocodile!

Silver & Mini idag

Red ut en sväng på Silver och värmde upp på rakt spår (cykelbanan, vid sidan om), det var halt överallt så det gick knappt att rida! I morgon blir det ett hårt pass i paddocken. Har planer på roliga övningar som han kommer få arbeta lite med!
-
Tränade Mini (Idomin alltså) lite efteråt, i hagen. Bara ett kort pass för att han inte skulle tröttna. Vi gjorde cirkling game (typ longering) och det gick jättebra. Han ville helst stå i mitten med mig i början, men jag tror allt att han tyckte det var kul nåär han kom igång ^^ Vi övade i alla fall galoppfattningar från skritt på volten, bara genom att jag tog ett galoppsprång själv. Han förstod varje gång i båda varven! Vi gjorde inte så mycket mer än så. Sprang över en bom några gånger och lite trickträning bara :)

ge mig ledighet

Sitter i skolan och väntar på franska, så himla segt. Vi ska visserligen gå till ett café och fika, så inte direkt någon jobbig lektion, men ändå. Vill bara hemhemhem...
-
Idag ska Silver skrittas ut på hackamore, ta det lite lugnt och bara vila upp sig lite. Han har gått grymt de tre senaste dagarna så det förtjänar han. Freja.. fått vila 2 dagar. Hon har varit lite annorlunda psykiskt det senaste, inte riktigt sig själv. Ovanligt envis och lite tvär. Tror hon behöver vila huvudet lite från allt nytt som hänt. Idomin har fått lite trickträning och mys bara, inga seriösa träningspass det senaste. Lugnt och gosigt, precis som han vill ha det ^^ Idag tänkte jag kanske göra lite cirkling game både liberty och onLine.
Hörs senare..

Tog mig en funderare

ar ute och fixade stallet förut och kom att tänka på en sak. Visst är det så att man jämför sig med andra? Hela tiden, allt som oftast? Jag gör i alla fall det, omedvetet kan man säga. Och aldrig med någon som har det sämre... bara bättre. "Åh jag vill också ha en sån" eller "Fy vad fuskigt att hon fick den!", jag tänker ALDRIG "Jag har det så mycket bättre än den tjejen".
-
Men vet ni vad? Varför 'är det så svårt' att nöja sig med det man har? Varför inte sluta jämföra sig med andra och sukta efter vad dom har? Jag ska verkligen sluta med det. KLART att jag är övernöjd med det jag har, absolut. Och jag är superglad att jag har mina föräldrar som ger mig dom möjligheter jag får och dom förutsättningarna som behövs för det!! Men jag lyckas alltid se saker som andra har, men inte jag. Och jag är så trött på det, för jag vet att jag har det så grymt mycket bättre än måånga andra hästtjejer. Jag är verkligen medveten om det, och ändå fortsätter jag jämföra mig med de som har finare utrustning än mig eller en paddock som inte jag har. Är trött på mig själv.
-
Hur många får chansen att flytta till en gård när man är liten, och ha en syster som får egen häst, som sen JAG får lära mig av? Som JAG, 9 år gammal, och min syster får senare dela på? Hur många får möjligheten att provrida/leta hästar för att få EN TILL häst ett år senare? Och hur många får möjligheten att bara rida en ponny för att han behövdes rida, och sen få reda på att han helt plötsligt var min? Hur många egentligen? Hur många har en egen gård, bor med sin familj, har föräldrar som ALLTID ställer upp och vill hjälpa, har hund, sköldpadda, 3 hästar, har fina kläder, jacuzzi, egna datorer, pool och egen systemkamera? Jag kan inte fortsätta hålla på att jämföra mig med de som har det bättre. För ibland säger mamma: Hur många finns det egentligen som har det bättre än du? INTE många.
-
Det finns mycket saker som jag VILL ha, men jag vet också att jag har så mycket saker som ANDRA vill ha. Jag vill ha det där turkosa Scapa schabraket - PRECIS det som hon har. Jag vill också ha en 40x60 paddock - PRECIS som dom har. Men samtidigt.... så vet jag att den där tjejen, vill mer än allt annat i väärlden, ha en egen häst - PRECIS som jag har...
ALLT detta och mer, är mitt! Jag ska verkligen sluta jämföra mig med andra, för -  fan vad bra jag har det.

Bilder från idag

Tänkte hoppa idag (gjorde inte det igår för det var megadimmigt!), men det var väldigt halt och lerigt så jag värmde bara upp med lite hinder/cavaletti/studs och så hoppade vi några gånger på ett 1m hinder. Sen var det mest markarbete bara! Han var jättefin, dock hade vi inte den där härliga känslan som vi brukar. Men han var finare i vänstervarvet (hans svåra varv) än annars! Låter honom hitta formen där helt själv, så att han slappnar av utan att jag sitter och trixar och det blir bara bättre och bättre ^^

Mitt i ett galoppsprång så steget ser helt muppat ut, haha.

Såhär låter jag honom gå i vänster - Ibland fungerar det toppen och ibland blir han ur balans för att jag inte ger honom stöd. Men jag tänker fortsätta såhär eftersom han hellre får hitta sig själv än att jag "säger åt honom" hur han ska gå och inte gå. Han var väldigt svårt i vänstervarvet men detta stärker honom jättemycket!

Fleecis

Köpte en mysig fleecetröja för några veckor sedan (hade ju ingen blogg då, så det var liksom ingen att berätta det för, haha) från Catago. Med swarovskikristaller på, och det går ju alltid ner :) Dessutom var det lite rea så jag var ju bara tvungen att passa på. Den har använts flitigt!

Svar om Magic Brush!

KommentarTid
... om Freja ridpass + Magic brush:
hihi.. lite fel där. 
Den gula är till kroppen,FELL betyder päls typ
den blå är till benen, BEIN betyder ben
den röda är till hovarna, HUF betyder hovar
om du känner på dom noga så är den gula lite mjukare, därimot brukar jag inte använda den blå till benen för den är för hård.
inget dummt menat :D
Japp, jag vet vad de betyder och jag vet många som frågat i affären och de har sagt att de var likadana (men de kanske har fel, jag vet inte ^^). Att det mest var för att sälja. Men det kanske är som du säger! Om inte annat så är alla ganska lika varandra så jag tycker inte det spelar någon roll, hehe. Jag tycker visserligen att de blir mjukare när man använt de ett tag! Min gula till exempel, den jag använder nu, har blivit mjukare ju mer jag använder den.
Förstår dig :)

Hoppsugen

Är så himla hoppsugen just idag! Funderar på att skutta lite med Silver senare, han -om någon- lär ju uppskatta det ^^ Tänkte i så fall hoppa tvåkombinationer med lite volter osv, så han får tänka lite och inte bara tuta och köra. Med tanke på hur överpigg han var igår så ska det bli otroligt kul att sitta upp när det står lite hinder framme, haha.
Idomin ska longeras både liberty och onLine, båda vi tyckte det var kul förra veckan när jag fattade galopp med honom från halt och han började kröka på nacken och busa. Han brukar ju inte busa någonting alls, men det tyckte han var fantastiskt roligt tydligen ;D

Nyfixad bloggis

Har suttit nu på natten och fixat bloggen lite. Ny header, ändrat lite former, färger, typsnitt och så vidare! Är inte sådär suuperbra på det, men det blev helt okej kan jag tycka :) Det får vara så så länge i alla fall, vill egentligen ha en riktigt fin design, men det känns inte direkt som om det går med Photoscape, haha!
Blev helt jättesugen på rostmacka nu, så jag tänkte gå ner och göra det och sen sitta i min ensamhet i mitt nya rum och äta, sen sovdags. Imorgon ska jag försöka fjäska lite med mamma, vill åka och shoppa någonting, vet inte riktigt vad mer än till en hästaffär. Vi får väl se ^^
Godnatt!

11/11/11

Freja gick sådär idag. Vet inte om hon hade en pain-in-the-ass-dag eller om det var mig det var fel på. RIKTIGT enveten och var bestämd på att absolut INTE arbeta. Nepp, absolut inte. Blir så irriterad på sånt. Brukar ha spö (behöver visserligen bara hålla i det) för att få henne framframfram, det hade jag i början men la ifrån mig det senare för att det gick så bra i början. Då gick det nerför, haha. Men det kan ju inte alltid gå bra. Hon fick godkänt i alla fall ;D
Silver fick sig en framskrittning på 25 minuter på hårt underlag, sen lite trav och sen galopperade jag igenom honom. Jobbade sen i trav i lång-låg form med cavaletti, skötte sig super som alltid dock galet pigg. Sen väl inne i stallet fick han pyjamasen på sig! ^^
Idomin blev tricktränad, lite spansk skritt, "spin", lyfta samma ben och lite sidepass. Han tyckte nog det var lite kul, dock lyssnade han inte ibland och stängde av helt och hållet. Han testade mig lite eftersom jag inte krävt något av honom på ett tag, haha ;D Var som att träna en vägg typ, haha. Men han gör så när jag blir "irriterad" och bestämmer lite (för mycket) över honom, vilket han INTE tycker är roligt. Han vill gärna ha en fri vilja och vill inte att någon bestämmer vad han ska göra åt honom. Till exempel om jag säger "hov" och han inte lyssnar. Så säger jag "hovvv" *lyssnar inte*, "Idomin, hov!". Då bara; "nepp, aldrig". Haha. Kan inte låta bli att tycka att han är himlans charmig när han gör så. Han ser mig verkligen inte, spelar ingen roll vad jag gör för han kollar bara rakt fram och står stilla. Men annars var han duktig :)

Dressyr

Kom hem 11.30 idag och har ätit lite lunch här hemma nu. Tänkte precis byta om och gå ut till stallet och fixa ORDENTLIGT. Fylla på massa nytt spån och städa undan. Freja ska som sagt få lite dressyrande och jag tänkte att vi skulle vara vita & marinblåa idag. Silver får nog en uteritt tror jag. Idomin får jag se. Hittar säkert på någonting kul!
-
Mamma kanske kan fota mig och Freja lite, det var sååå längesen vi blev fotade, tror det var i somras senast. Nu när det är perfekt väder också.. Blå himmel, strålande sol men samtidigt kallt och fuktigt!
Detta skulle flickan varit snygg i. Speciellt schabraket, mums.. ^^ (Finns här)

Avskyr torsdagar..

Idag har det varit FULLT upp. Skola från 8-16, kom hem 17 och då skulle jag äta lite och sen handla med mamma. Hem klockan 19 då jag skulle ut och rida, och kom på att jag har svenskaredovisning i morgon, opssiii! Håller på med den än, och det fanns verkligen ingen tid till Silver/Idomin/Freja. Frejas skötare tog visserligen henne idag, men Idomin och Silver fick stå. Tänkte gå ut och pyssla om dem och trickträna dem lite innan de ska sova. I morgon kommer S vara en bomb! I morgon ska även Freja ridas och jag tänkte ta ett dressyrpass på henne, öva på att flytta undan för skänkeln och sådär. Nöta lite på formen i trav också, kommer bli mysigt! Silver får nog uteritt. Idomin får jag se, lite longering kanske. Slutar ju 11.10 på fredagar så jag har gott om tid. ^^
-
Jag och Freja i februari 2010. Så liten jag var!

Freja ridpass + Magic brush

Idag fick Freja sig en soft uteritt! Blev lite ändringar så jag fick ta Freja idag. Hon var DUNDERfin. Jobbade massor med formen både i skritt och trav, hon hade ett luftigt steg och flöt på bra. Nöjd med ponnyn! Mamma gick med tillsammans med Ozzie :) Silver fick vila då han gått grymma pass de senaste tre dagarna, tyckte han förtjänade det!
-
Fick förresten ett paket med Magic Brush av mamma på lovet och borstarna är helt outstanding, haha! Övergrymma och älskar de verkligen. Dock är ju alla likadana (förutom färg då) så jag använder en i taget och när den är 'sönderanvänd' börjar jag på nästa ;D Tar bort fläckar - och lera framförrallt - superbra!
Använder just nu den gula vilket ni kanske ser, de andra är nästintill oanvända hittills. Super!

Hur det var i söndags...

Hade tränat Idomin på förmiddagen i söndags, sen mockade jag och fixade allt i stallet och så såg sen att han låg ner i hagen vilket han aldrig gör vid denna årstiden och tid på dygnet, inte heller på det stället där han låg. Gick ut till honom och tog med honom i grimman, han verkligen hängde och släpade med sig benen och då visste jag att det var kolik, såg det på honom så tydligt. Klockan var 15.00 när det började och vi höll på fram tills 07.00 på måndagsmorgonen. Eller inte vi, utan mamma. Dock sov jag inte mer än en timma den natten. Hur som helst, mamma jobbade så jag var ensam hemma, men ringde henne vid 17 för han blev bara värre och värre. Visste inte vart jag skulle ta vägen, var så förvirrad!
-
Frejas skötare och hennes mamma kom bort och de var där i några timmar med oss, vi gick runt med honom och så. Mamma kom runt 21 och vi ringde min moster som är duktig på sånt, hon sa vad vi skulle göra. Jag kände att han blev sämre, men tror nog att det inte var så. Jag såg det nog värre än var det var för han var inte svettig, stressad eller vidgade näsborrar till exempel. Men han var så trött, låg på sidan i boxen och blundade. Så otroligt hjärtskärande. Vet att Idomin alltid stressar upp sig för små saker (oftast i onödan), men han var så utmattad och trött att han inte ens var stessad. Men mamma tog över så att jag skulle kunna få äta frukost (kl 22.00) och sova. Så hon gick ut varannan timme till honom och tog en promenad, fram tills 03.00, efter det kollade hon bara till honom varje timme och kl 07.00 på måndagsmorgonen stod han upp, åt och var precis som vanligt, dock trött. Nu är han helt som vanligt igen som tur är!
Men det var hemskt, för jag har bara sett honom såhär en gång innan och då var jag "liten", det var 27-28 februari 2008 senast, så han har fått kolik (gaskolik) två gånger under den tiden jag har ägt honom. Han är väldigt känslig och väldigt kräsen när det kommer till mat, han dricker inte så mycket och är väldigt försiktig, så vi antar att han inte hade druckit tillräckligt efter att han ätit sitt hö eller liknande.
Fy, trodde verkligen att jag inte skulle få träffa honom mer, det var riktigt hemskt att se honom ligga där helt platt på golvet blundandes. Världens finaste, älskar honom så otroligt mycket. Tror inte att man SJÄLV inser hur mycket denna vännen betyder förrän det verkligen gäller.
Bilder från träningen samma dag, då det gick helt klockrent. Vi gjorde lite övningar löst, och longerade honom. Vi övade mest på att han skulle trava när jag travade och galoppera när jag tog ett "galoppsprång" (runt mig, i longeringen). Underbara älskade! <3

Outfits

Här är mina fulla outfits just nu. Marinblått/rött, mörkgrönt/guld (guldpasspoal på schabraket och guldresår på förbygeln), vit/svart/guld och helrött. Sen har jag ju massa halvfärdiga. Typ matchande ridbyxor till ett schabrak, matchande tröja till ett annat och sånt där. Men dessa är liksom helt klara till Silver/Freja ^^
Schabrak Protector, benlindor Schockemöhle, luva - , pannband Capriole

Schabrak Globus, benlindor -, förbygel Equipe

Schabrak -, luva -, benskydd fram+bak Herve Godignon. Använder visserligen aldrig luvan.

Schabrak Jacson, benlindor -

Rensning på g

Tänkte gå ut till stallet och RENSA på loftet. Jag tänkte faktiskt ta kort på några/alla mina outfits till Silver (Freja lånar ju lite ibland), vet bara inte vart jag har alla saker, hehe. Har massa saker som bara ligger där och som jag tänkt sälja. Jag har bara inte tagit tag i det, men nu så. Och så hoppas jag på att kunna fylla på lite också ;D Är i behov av nya vinterskor och benskydd till Silver. Ska även försöka hinna med att knepa ihop en header och sätta in idag också! :)
Idag får Silver sig en uteritt och Idomin lite trickträning. Frejas skötare kommer idag så hon blir inte riden utav mig.

Lite julklappar!

Detta skulle jag gärna velat ha i julklapp. Har såå mycket som jag önskar mig, men framförallt pengar till GBG Horse Show, som jag redan börjat spara till! :) Annars är det väl detta här...

JW Metallic schabrak+huva (eller bara schabrak)
Norton boots (eller annat märke) i orange, royalblått, marinblått, brunt och vitt.
Lamicell Mirage schabrak i royalblå. Även Lamicell Sport schabraket i turkost eller limegrönt.
Och mycket annat till hästarna (mig, hehe). Bruna BR benskydd, Lillehammer Kingsland västen och färgade stigbyglar till exempel. Men i icke hästväg är det en Mischa Barton väska, pengar till GBG HS som sagt, inredningsprylar till mitt rum, smyckestillbehör och lite smått och gott :)

Freja & Silvers ridpass idag

(Dålig uppdatering, har varit tvungen att ta tag lite i skolan nu när lovet är slut!)
Kom in från stallet precis. Allt blev färdigt superfort idag eftersom jag knappt hann svälja maten innan jag kastade på mig ridkläder, haha ^^ Red Silver i paddocken, skrittade fram på hårt underlag 20 min, galopp&travarbete 20 min, skrittade av på hårt underlag 20 min. Han skötte sig super som vanligt!
Freja fick sig en kort uteritt bara för att jag skulle känna lite på henne, red henne inte i söndags pga Idomin hade kolik (berättar mer om det senare). Hon skötte sig också bra och gick i stadig form i skritten efter ett tag. Dock var det iskallt och läskigt tyst i området där vi gick, så jag vände för att jag var rädd, haha.. :)
Men båda ponnysarna skötte sig galant, Idomin fick vila eftersom han gick en prommis igår och hade ett jobbigt dygn i söndags. Världens bästa <3
Fick bli en bild på Silver för ett tag sedan, minns fortfarande den känslan då - precis höst, galet PIGG ponny och en konstant fotande mamma ;D

Dagens Freja

Freja fick se ut såhär idag. Träns från MyOne (faktiskt ingen aning om märke) och benlindor från Schockemöhle.

Red ut en sväng med henne, både i skogen och genom områden. Hon skötte sig exemplariskt och var ganska stadig i formen i skritt. Eftersom hon har varit lite stel i bakben + rygg det senaste så började jag trava henne lite idag, bara lite grann och det kändes bra. Därför var formen lite halvdant där. Försökte flytta undan henne för skänkeln några gånger men hon förstod inte riktigt, haha. Det var ett tag sedan jag gjorde skänkelvikningar, fram/bakdelsvändningar (och hon är inte så superbra på det), så hon blev lite förvirrad. Efter ett tag flyttade hon sig lite, och det räckte så jag avslutade där och skrittade hem ^^
Hon var mycket stadigare, kvickare och mjukare att hitta i formen idag än i förrgår. Kul att man märker så mycket skillnad mellan ett ridpass och ett annat! :)

Ny blogg och nya tag


Nu har jag startat en ny blogg igen,
har haft en tidigare men jag stängde ner den. Kunde helt enkelt inte hålla mig från att skriva på någon månad så jag startar upp en ny! SFI alltså, S står för Silver, F för Freja och I för Idomin. Det vill säga mina tre ponnyer, vilket också är vad bloggen kommer handla om. Utöver hästarna kommer jag skriva om utrustning, mixa & matcha ihop outfits som jag älskar, skriva mina åsikter blandat med det som faller mig i smaken!
Läs om hästarna lite längre ner och om mig kan ni läsa under profilen, undrar ni något så fråga!
/ Ida - SFI

Äppelbo Idomin

Idomin, eller "Mini" som vi alltid säger, är min shetlandsponny som jag fick i mitten av februari 2006. Han är född 14 maj 1999. När jag köpte honom var han knappt riden alls (lite av ett barn som satt på honom) så jag har i stort sätt ridit in honom själv när jag var 10-11 år.
Tidigare har vi varit på ridläger, hoppat, busat runt i skogen och haft massa kul, det var dock innan jag blev för lång. De senaste 1,5-2 åren har jag bara ridit någon gång ibland men för det mesta tricktränas han och följer med oss ut på promenader. Han är verkligen en jätterolig ponny som är jättepersonlig. Han är supergo och han kommer nog följa med mig så länge som det bara går!
De senaste åren jag red Mini red vi mest i repgrimma/halsring eller helt löst. Vi gjorde även en del "7 games" av PP och hade bara allmänt kul ihop!

Freja

Freja är vår första ponny som blev vår i mitten på april 2004. Vi köpte henne till min syster men jag har tagit över henne mer och mer det senaste året. Hon har legat lite på halvkant då jag fått Silver vilket gjort att hon inte fått den tid hon behöver. Nu har vi kommit igång igen och hon har fått en skötare några dagar i veckan. Hon trivs mest att traska runt i skogen och rida ut, och det är det hon ska få göra.
Jag har visserligen ett (orealistiskt) mål med henne och det är att någon gång åka på en dressyrCR. Hon kan bara lite grunder och tycker det är otroligt tråkigt att rida i paddock (och att hoppa), så det känns ouppnåerligt. Men det är mer en dröm som jag hoppas kan slå in om några årtionden, haha! ^^
Hon är född 2002 och är korsning mellan haflinger/islandshäst och hon har troligtvis någon nordsvensk eller liknande i sig också.

Silver Lad

Silver är min nyaste ponny som jag ägt i lite mer än ett år (2 oktober). Han är maxad d-ponny, import Irland och väääärldens snällaste. Hans passion är hoppning vilket han också är grym på. Har tidigare gått höga klasser, men inte med mig - ännu, haha. Silver var färdig när jag fick honom kan man säga, och han är väldigt välutbildad både inom hoppning och dressyr. Han är född 94, med ett psyke som en 4,5 åring. Pigg (!!) och positiv till ALLT, samtidigt som han är 'gammal och erfaren' och busar aldrig eller är inte rädd för något. Världens bästa!
När vi fick honom var allt mycket nytt för honom, såklart. Nya vänner, nytt stall, nya ställen och ny ryttare! Dessutom var vintern på gång och vi har aldrig ägt några andra ponnyer än kallblod som har gott om hull året om, haha. Så det var även nytt för oss. Vintern blev glashal och jag hade ingenstans att rida, hästarna kunde inte ens gå i hagen. Detta gjorde att han fick stå i stort sätt hela vintern, vilket också ledde till att han tappade nästan alla muskler han hade. Det tog himlans mycket på oss också kan jag säga. Men nu har vi kommit på banan igen och han har byggt upp sig jättebra, dock en bit kvar, men vi har kommit lång väg tycker jag. I somras var vi på en träningsvecka och hade både markarbete och hoppning på schemat vilket gick jättebra och jag lärde känna honom grymt!
Planerna och förhoppningarna är att vi så smått ska börja komma ut på lite lokala hopptävlingar 2012, det är i alla fall det närmsta stora målet!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0